Testimonials

 

Tom en Leon,

Al vrij snel nadat ik bij jullie een abonnement genomen had, kwam ik er achter dat ik vaak niet met jullie mee kon doen vanwege de hoge margin verplichtingen. Daarom ben ik eens verder gaan zoeken en kwam bij enkele adviseurs terecht die meer hun geluk zochten in het kopen van opties i.p.v het schrijven. Ik dacht dat dit het ei van Columbus was en heb daar ook abonnementen genomen. De resultaten uit het verleden van deze adviseurs gaven hoop op mooie winsten, zonder dat ik aan hoge margin verplichtingen hoefde te voldoen. Het kan natuurlijk toeval zijn, maar de resultaten tot nu toe vallen bar tegen. Er is meer verlies dan winst. Bovendien is de communicatie bij lange na niet zo goed en duidelijk als bij de optiespecialist. Nadat ik een koopadvies opgevolgd heb zit ik, vooral als de koers de verkeerde kant op gaat, steeds in de zenuwen. Zeker als er al een paar keer verlies geleden is. Bij de optiespecialist is dat anders. Jullie schrijven een optie, meestal wat verder uit de koers, dus met weinig risico, en je incasseert alvast wat geld. Dit hoef je alleen nog maar te verdedigen en als het helemaal verkeerd gaat kun je altijd nog doorrollen naar een volgende maand. Bovendien houden jullie de abonnees voortdurend op de hoogte over de te voeren strategie. Dit geeft veel meer rust dan een gekochte optie, waarover ik niet eerder weer iets hoor dan op het moment van sluiting.
In de loop van december lopen alle abonnementen af en mijn besluit staat vast. In januari denk ik genoeg middelen te hebben om met jullie mee te doen, dus alleen dat abonnement wordt verlengd. Tot zolang probeer ik nog een beetje winst te maken met spreads, waarbij ik meer premie ontvang dan betaal en de margin niet meer dan 1000 euro per optie is. Het nadeel daarvan is wel dat je eigenlijk tot de expiratie moet blijven zitten, want meestal is er bij een tussentijdse stop niet veel te verdienen.

Harm Meijer


Hallo Tom en Leon, de ingezonden boodschap van Harm Meijer sprak mij erg aan. Ook ik ben begonnen met een abonnement op een optieadvies-verstrekker die voornamelijk met gekochte opties werkte. Precies zoals Harm, zat ik dikwijls in onzekerheid als ik de koersen zag stijgen en er maar geen bericht kwam. Regelmatig was er een aardige winst en had ik zelf het idee dat de positie nu gesloten kon worden maar bij navraag (want je hoort niets dus zelf maar bellen) was het advies "aanhouden, het kan nog hoger". Als dan uiteindelijk de mail kwam met de opdracht de positie te sluiten, dan was de winst weg en had je je eigen geldje. Ook werden posities regelmatig met behoorlijk verlies gesloten! Al met al heb ik er veel geld aan verloren. Dat is al weer twee jaar geleden en sindsdien heb ik de training van jullie cursus-partner Stock Management Academie doorlopen. Daar heb ik veel van geleerd, vooral dat je opties niet moet kopen maar moet verkopen. Nu heb ik een abonnement op jullie optiespecialist en ben voorlopig nog aan het droogzwemmen. Ik wil het eerst goed doorhebben, dan ga ik meedoen. Ik moet eerst nog sparen voor het basisbedrag, maar in januari is het zover. Ik vind het een groot voordeel dat de looptijden van de posities erg kort zijn. Dat geeft misschien een beetje minder winst maar ook minder risico en minder stress. Liever vaak een klein beetje winst dan een keer (kans op) veel winst. Vooral jullie SMS service is onmisbaar, dat werkt prima!  Groeten, Victor Bos.


Beste Optiespecialisten,

Bij deze mijn waardering voor de manier waarop u, vanuit een in mijn ogen hopeloze situatie, toch nog een positief resultaat wist te toveren. Nadat ik uw eerste advies had opgevolgd en de beurs zag draaien dacht ik, daar gaan
we weer. Met stijgende verbazing heb ik uw adviezen opgevolgd. Mijn uiteindelijke winst was 248 euro netto.

Naam op verzoek niet vermeld.


Beste Tom en Leon,

Jullie mogen mijn reactie zeker op jullie site plaatsen, zeker nu die put340 zo mooi is afgelopen! Dat was een gulden greep die ik ook meteen helemaal zag zitten. Waarom jullie daar geen optiespecialist actie van gemaakt hebben, is mij niet duidelijk. (Red: de officiŽle portefeuille was al min of meer volbelegd, we willen een reŽel beeld van een echte portefeuille blijven geven) maar daar zullen jullie wel een goede reden voor hebben. Ik wil nog graag toevoegen dat ik de regelmatige updates en het persoonlijke enthousiasme waar ik het over had, dusdanig waardeer dat ik er gelijk mee ophoud als jullie daar door toenemende drukte niet meer aan toe zouden komen. Hopelijk komt het niet zo ver, want ik heb sinds lange tijd weer lol in de beurs.

succes en groeten,

ray moon


(Red: de tekst waar het voor wat betreft de gevraagde toestemming om ging volgt hier)
Ik sluit me aan bij die leden die teleurgesteld zijn in andere optieadviseurs. Ik heb er de afgelopen 7 jaren ook 3 gevolgd, zelden verdiend, vaker verloren. Ik hoop en verwacht dat er met jullie nu 7 vette jaren aanbreken. Ik ben in ieder geval zeer te spreken over de regelmatige updates en het persoonlijke enthousiasme dat jullie uitstralen. 


Ik wil jullie bijzonder graag een compliment maken over jullie adviezen.
Sinds ik jullie letterlijk volg in jullie posities , is mijn hele
optiegedrag veranderd ten goede.
En inderdaad , ik slaap nu heel wat rustiger dan eerst.

Frans Pleumeekers


PS: Ik heb mijn abonnement reeds dik terugverdiend. Mijn complimenten voor jullie nuchtere en intelligente manier van handelen en voor de open en directe stijl van je alerts en updates.

Met vriendelijke groet, Jack


(Beurs eind januari 9 dagen achtereen omlaag)

...Overigens, de reden dat ik nu niet in paniek raak komt door jullie service :-) Heerlijk om de boel onder controle te hebben (met jullie hulp uiteraard), en lekker te kunnen slapen onder deze beursomstandigheden.

J. Keles


Beste Optiespecialisten

Ik ben nu iets meer dan twee maanden proefklant van de optiespecialist en ik kan alleen maar waardering opbrengen voor de professionele manier waarop jullie deze dienst opvatten.Vooral de transacties op de AEX zijn interessant in een toch moeilijke markt. Het is mooi om volgen hoe jullie zich soms uit een moeilijke positie redden om een hachelijke positie toch nog positief af te ronden. Ik zal dus zeker een abonnement nemen.

W. Caers


Hallo Tom en Leon,

Ik moet effe kwijt dat ik al vanaf het begin bij jullie zit en dat blijf ik ook nog wel even. Deze maand weer een fantastisch resultaat behaald en ik kan wel zeggen dat dat helemaal door jullie doen is. Geld verdienen is, sinds ik jullie volg, nog nooit zo makkelijk geweest voor mij. De laatste optieconstructie was ik nooit aangegaan als jullie mij er niet op gewezen hadden. Ten eerste omdat ik niet de hele dag alle optieseries afloop en ten tweede, omdat ik ergens toch een te grote angst had dat we door zouden stoten. Maar toch braaf jullie advies gevolgd en weer geld verdiend.

Chapeau en ga zo door!

Groeten,

Stefan 


Hierbij meld ik jullie dat ik blij ben dat ik toch (per januari) een abonnement op de optiespecialist heb genomen. Had ik dus veel eerder moeten doen.
Per begin januari volg ik jullie adviezen op de voet en met veel succes.
Het is gewoon fantastisch wat jullie doen. De achtergronden (up-dates) zijn voor mij ook zeer leerzaam.
Theodures


Mijn naam is Luc Hoet woonachtig in West-Vlaanderen, BelgiŽ.
Ik volgt de AEX al 15 jaar, zowel de aandelen als de opties.
Het is nu ťťn maand dat ik de optiespecialist nauwgezet volg. De manier van je uiteenzetting IS ZEER GOED .
Mijn naam is nu wel Hoet maar ik doe toch mijn hoed af voor uw inzet en doe zo verder.


Proficiat met uw manier van comminucatie. Ik heb dit deze vanmorgen opgestuurd naar een ander web adviseur om te tonen hoe het moet als het een keer niet gaat zoals verwacht. Dit geeft vertrouwen.

Walter Caers


Optiespecialist in de pers


 

Actie:

- Een gratis E-boekje met uitleg over onze optiestrategie. Tevens is dit E-boekje ook goed als zeer complete (bewezen succesvolle) tradershandleiding te gebruiken.

Onze garantie: als u van mening bent dat u binnen een maand niet uw abonnementgeld terug heeft kunnen verdienen en we daarmee onze klasse niet bewezen hebben, dan vraagt u simpelweg uw geld terug. Welke ander kent u die zo'n garantie over de eigen service durft af te geven?

 

 

 

 

Vriendelijke groet,

Leon Van Dam en Tom Lassing