Optiespecialist Lone Wolf        

Profiel: redelijk rustige service voor optiebeleggers die niet het onderste uit de kan willen.

 

Hoe ga ik te werk bij Lone Wolf Trader (LWT)?

Ik volg de DAX, de S&P500 en de Crude Oil markt zeer intensief en bepaal hier zorgvuldig het heersende sentiment en de trend. Aan de hand daarvan neem ik dan een positie in.

Ik voel mij (na ruim 10 jaar professioneel traden) nog altijd het prettigst als ik “out of the money” opties schrijf (verkoop)
Immers, bij gekochte opties dient de trade vrijwel direct in de juiste richting te lopen: gaat het zijwaarts of (nog erger) de verkeerde kant op dan staat de koper direct op verlies vanwege het verlies van tijdswaarde = premie.

Het voordeel van het schrijven van out of the money opties is dat er premie wordt ontvangen (bij het kopen van opties dient men eerst de betaalde premie goed te maken) en dat er sprake is van een ruime foutmarge.
Ik kan er zelfs volkomen naast zitten met een analyse en dan toch de trade nog winnend afsluiten: ik profiteer immers ook van een zijwaartse markt en daarbij mag de markt ook nog een flink stuk de verkeerde richting opgaan alvorens de uitoefenprijs van de verkochte opties onder druk kan komen te staan.

Ik schrijf (verkoop) uitsluitend opties met een korte looptijd, zodat de kansen van de tegenpartij in wezen zeer klein zijn.
Het derde voordeel is dat ik altijd nog kan ingrijpen (de geschreven positie beschermen) via de aankoop van een optie met een langere looptijd. (Bijvoorbeeld een maandoptie kopen als ik een weekoptie heb geschreven)

Dit komt vanwege de ingebouwde grote foutmarge bij inname van posities maar zelden voor, maar het is wel goed om te beseffen dat we de posities gemakkelijk kunnen indekken als we er eens helemaal naast zitten!


----------------------------------------------
Wat mag u van mij verwachten?
----------------------------------------------


U handelt bij Lone Wolf Trader mee met mijn eigen privé portefeuille.

Uiteraard ga ik daarmee uiterst voorzichtig te werk en heb ik het geduld om op zoek te gaan naar die “vrij zekere” trades die telkens aan ons target kunnen bijdragen.

In ieder geval is het niet de bedoeling dat we alle bewegingen op de markten gaan najagen. Integendeel, ik wil juist zo min mogelijk zien te handelen: iedere trade brengt immers een risico met zich mee.

Ik hou altijd oog voor de risico’s en hou mij aan deze succesvolle strategie voor de langere termijn. Het eerste wat in die zin bij mij opkomt is: discipline, discipline en nogeens discipline.

Discipline 1: ik wil niet teveel (niet hebberig worden) en hou voldoende afstand tussen de koers van een aandeel of index en de uitoefenprijs van mijn te schrijven positie.

Discipline 2: mocht de koers tegen mij inlopen dan gebruik ik de ingebouwde foutmarge volledig tot het moment dat het vooraf bepaalde ingrijppunt wordt bereikt. (Niet angstig worden: zien is pas geloven)

Discipline 3: als het ingrijppunt aangetikt wordt, dan koop ik zonder dralen een maandoptie om de geschreven weekoptie in bescherming te nemen. (Niet langer nadenken maar gewoon handelen!)

Posities worden van het moment van inname tot het moment van sluiten volledig begeleid via e-mail (regelmatige update) en desgewenst via SMS: u ziet precies wat ik doe en waarom ik wat doe.

-----------------------------------------------
Werkwijze en target
-----------------------------------------------

 

Ik schrijf maximaal 2 opties per trade. (Het is natuurlijk ook mogelijk om al met 1 optie mee te doen, of met 3 stuks. Eenieder kan dat uiteraard zelf bepalen)

Marginverplichting per optie:


ES (S&P 500 mini): € 5.700,-
CL : € 5.000,-
DAX: € 2.000,-

 

 

Target:

 

- We werken aan gemiddeld 500-600 USD winst per maand via de Crude Oil markt.

- We werken aan gemiddeld 200-400 euro winst per maand op de DAX.

 

Daarnaast kijken we hier en daar naar een positie op de mini S&P (ES)

 

De doelstelling voor Lone Wolf ligt tussen 20% (5.000 euro winst) en 40% (10.000 euro winst) per jaar.

Het afgelopen jaar heeft duidelijk gemaakt dat dit absoluut te realiseren is en ook nog via een redelijk rustige strategie. We hebben in 95% van de gevallen maar weinig omkijken naar de posities.

Resultaat Lone Wolf Trader 

 


-----------------------------------------------
Voor wie is deze service geschikt?
-----------------------------------------------


Profiel: redelijk rustige service voor optiebeleggers die niet het onderste uit de kan willen. Ik wordt zelf niet snel nerveus als de markt eens de verkeerde kant op gaat en vraag uzelf in alle eerlijkheid af of u daar ook tegen zou kunnen op mindere dagen. 

U bent in staat op de alerts (posities) redelijk snel te volgen. (Via SMS bent u vrijwel direct op de hoogte van een opening of sluiting van een positie)

Qua inname van posities is een supersnelle opvolging niet echt van het grootste belang, maar als een positie onder druk mocht komen dan is het natuurlijk wel van belang. Dit kan soms voorkomen, maar het zal zeker geen schering en inslag zijn.

U bent in staat om u te houden aan discipline 1, 2 en 3 (zie hierboven)


-------------------------
Minimale eisen:
-------------------------

Ik
handel een portefeuille van 25.000 euro en room de winst aan het eind van ieder jaar af. De start per januari zal weer met 25.000 euro zijn. Van de winst wil ik immers leuke dingen gaan doen!

Mocht u bijvoorbeeld de beschikking hebben over 12.500 euro, dan zou u 50% van de posities kunnen volgen. Ik schrijf 2 DAX opties, u neemt er dan 1 DAX optie in, etc. etc.

Overigens gebruik ik slechts een beperkt gedeelte van de beschikbare gelden voor de margin die bij het schrijven van opties vereist is. Ik hou de speelruimte op het account bewust zeer ruim.

Aangezien we op diverse markten actief zijn is het noodzakelijk om over een account bij Interactive Brokers (IB) te beschikken of die te gaan openen. Via zo’n account krijgt u de beschikking over een zeer professioneel pakket met o.a. real time S&P futures en tal van andere handige zaken en toegang tot vrijwel alle internationale indices.

Ik werk zelf met het IB pakket via Lynx brokers (Amsterdam), omdat men daar een zeer goede ondersteuning biedt via een professionele helpdesk die je ook gewoon kunt bellen om een order in te leggen en dat kan weleens van pas komen als er net geen internet in de buurt is of juist een storing bij uw provider. (Zonder meerkosten)

Lynx kent daarbij een Nederlandstalige helpdesk. E-mailtjes worden in de regel zeer snel beantwoord en last but not least: Lynx is één van de goedkoopste brokers, zo niet de goedkoopste broker... (Dat scheelt op jaarbasis echt een slok op een borrel)

 

Desgewenst kan ik u in contact brengen met Lynx. Per e-mail of gewone post ontvangt u dan de benodigde formulieren.

 

------------------------------------------------------------------------------
Signalen laten uitvoeren door Lynx Investment Services (LIS)
------------------------------------------------------------------------------

 

De signalen van Lone Wolf kunnen via Lynx Investment Service worden uitgevoerd. Ik heb ernaar gestreefd om dit voor belangstellenden zo goedkoop mogelijk te realiseren.

 

Er wordt daarom alleen een kleine opslag in rekening gebracht per verhandelde optie.

 

Normale kosten bij Lynx:                    Kosten bij LIS:

DAX optie: € 1,75                             DAX optie: € 3,00 

VS opties: $ 2,40                               VS opties: $ 4,00

 

LIS verlangt een start vermogen van 25.000 euro op uw account. (Dit i.v.m. de regulering voor vermogensbeheer)U wilt weten hoeveel deze service kost? Klik hier:

  Description: Description: http://www.optiespecialist.com/kost.png

Om abonnee te worden klikt u op de knop hieronder:

Description: Description: http://www.optiespecialist.com/opgeven.gif

Mocht u interesse hebben, maar op dit moment nog niet een abonnement willen afnemen, dan zijn er voor u op dit moment twee alternatieven beschikbaar.

  1. Geef uzelf op voor de gratis Optiespecialist nieuwsbrief 
  2. Ons E-bookje kopen

 

Heeft u nog een vraag waarop u op deze site geen antwoord heeft gekregen, mailt u ons dan even. We streven ernaar u binnen 24 uur van het antwoord op uw vraag te voorzien.

 

 

De Optiespecialist:

 

Betrokken – Gedreven –Betrouwbaar

 

 

Met vriendelijke groet,

Leon Van Dam